Την Πέμπτη 28 Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Γ1, Γ4 γυμνασίου και α1, α2 λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, παρακολούθησαν μια φιλοζωική ενημέρωση (εγκεκριμένο πρόγραμμα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) από την εκπαιδευτικό-ζωοθεραπεύτρια, κ. Παπαποστόλου Κατερίνα, η οποία είναι ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. Οι Ζω.Ε.Σ. ιδρύθηκαν με σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της εκπόνησης βιωματικών φιλοζωικών, περιβαλλοντικών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων θεραπευτικής επαφής με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο έπειτα από σχετική αίτηση της εκπαιδευτικού κ.Αθανασίου προς τη Φιλοζωική Οργάνωση.

Η κ. Παπαποστόλου ενημέρωσε για τα αδέσποτα ζώα και τις κακοποιήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά με στόχο την υπεύθυνη κηδεμονία κατοικιδίων, την υιοθεσία ζώων αλλά και τους τρόπους ορθής προσέγγισης ενός σκύλου. Τα παιδιά είναι αυριανοί πολίτες και τα προγράμματα αυτά επενδύουν πολύ στη ριζική αλλαγή της ζωοφιλικής παιδείας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές/τριες παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον και φυσικά στη συντροφιά μας είχαμε και τον αξιολάτρευτο σκυλάκο (σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης), τον Άξελ, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων!!!

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου που μερίμνησε για τα έξοδα μετακίνησης του Άξελ και της κ.Παπαποστόλου καθώς και τους μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς οι οποίοι είτε αγόρασαν βιβλία της κ.Παπαποστόλου είτε πρόσφεραν τροφές και λιχουδιές για σκύλους ή γάτες. Τα βιβλία συνοδεύονταν από δωράκια έκπληξη που ενθουσίασαν τους παραλήπτες τους!!!