Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης , σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετείχε χθες Πέμπτη 6/3/2025 σε μια πανελλήνια δράση αφιερωμένη στην Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Η εκδήλωση, με τίτλο “Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον εκφοβισμό με ένα τραγούδι”, περιελάμβανε τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα, τα οποία είχαν δημιουργήσει το καθένα το δικό του πρωτότυπο τραγούδι με στίχους που προάγουν τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη.
Στις 11:00 π.μ., όλα τα συμμετέχοντα σχολεία ενώσαμε τις φωνές μας μέσα από έναν συμβολικό κοινό μουσικό “θόρυβο”, εκτελώντας ένα κοινό κομμάτι κρουστών. Ο ρυθμικός αυτός ήχος συμβολίζει τη δύναμη της συλλογικότητας, την αποφασιστικότητα να σπάσει η σιωπή και να ακουστεί το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει μόνο του.
Με σύνθημα “Μίλα Δυνατά “, η δράση στόχευε στην προώθηση αξιών όπως η αποδοχή, η φιλία, η ενσυναίσθηση και η συνεργασία, δημιουργώντας ένα ασφαλές και υποστηρικτικό σχολικό περιβάλλον. Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενισχύοντας το όραμα για ένα σχολείο χωρίς φόβο, αλλά γεμάτο αγάπη και αλληλεγγύη.
Υπεύθυνος καθηγητής για τον κοινό μουσικό “θόρυβο” ο κ. Ζαχαράκης, στίχοι τραγουδιού από την κ. Αθανασίου, μουσική τραγουδιού από τον κ. Κεραμάρη.
Οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους στη συναυλία σχολικών χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 12ου Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών ASIAN CELEBRATION καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο “Εκάβη” της Κατερίνης , μεταδίδοντας μέσα από τη μουσική ένα ισχυρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό εικαστικό δρώμενο, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών, κ. Γρίβα και κ. Καραΐσκου. Μέσα από το δρώμενο αυτό, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν δημιουργικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη σημασία της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης στο σχολικό περιβάλλον.